بنام خدا
کار؛ کلینک شادکامی1
امروزه در جهان از «کار» به عنوان قویترین روش برای افزایش سلامت روان(پیشگیری، درمان و بازآفرینی) استفاده میکنند. در اسلام نیز، به کار، کوشش و پرهیز از تنبلی سفارشهای زیادی شده است. امام علی(ع) فرمود: العملُ شِعارُ المؤمنِ؛ کار به پوست مؤمن چسبیده است؛ مؤمن تنبل نیست و زرنگ است. روزی پیامبر خدا(ص) از کوچهای عبور میکردند که دیدند تعدادی از مردم، جوانی را تشویق میکنند و میگویند: این جوان پهلوان است. حضرت پرسیدند که آیا این جوان، شغل و حرفهای میداند؟ گفتند: نه، پیامبر فرمود: «از چشمم افتاد». در مقابل هر کس اهل کار و تلاش بود، پیامبر او را تشویق میکردند. بر این اساس، به چند نکته توجه داشته باشید:
*با افراد هدفمند باتجربه همنشینی کنید. افراد هدفمند *سلامت ذهنی و جسمی بیشتری دارند.
*افراد سالخورده کمانی هستند که تیر خواستهها را به هدف مینشانند؛ تجاربشان را کم نگیریم.
*عبادتهای ما، نخ تسبیحی را میمانند که دانه دانه، افکار، اعمال و خیالات ما را برای رسیدن به اهداف عالی انسجام میبخشند.
*فردی که ذهنش را مدیریت نمیکنند و درگیر افکار پریشان و مزاحم میشود، مانند کسی است که در رودخانه، امواج قایقش را جهت میدهند نه بادبان و پاروهایش.
*اسلام دستور داده که ما زندگیمان را به چهار قسمت تقسیم کنیم: کار،عبادت،معاشرت و استراحت و تفریح. با این حساب، هر روز روز نویی(نوروز) خواهد بود و هماهنگ با برنامه کلی و مقصد نهایی جهانبینی توحیدی.
*اوقات فراغت به معنی عاطل و باطل بودن نداریم؛ چرا که خلاقانهترین کارها و ابتکارات، در اوقات فراغت دانشمندان پدید آمدند. فراغت را با آموختن مهارتهای زندگی، زیارت و سیاحت در کنارخانواده، ورزش، و... برنامهریزی کنیم.
*فراموش نکنید روح ما با آموختن حکمت و مطالعه شادابتر میماند.
*فردی که کار میکند و حقوق کمی میگیرد یا اصلا حقوقی نمیگیرد، به موفقیت و شادکامی نزدیکتر است؛ چون بیکاری، سلامت جسم و روان فرد را به خطر میاندازد و تیغ ذهن و خلاقیت را کند میکند.
*دعا کنیم خزانه دلمان بیخزان باشد. [1]
پی نوشت :
[1]. ماهنامه خانه خوبان، معاونت فرهنگی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، ش46، مهرماه سال 1391.
موضوع مطلب :