معرفت هو وصیت نامه خود را بنویس مرگ درپی شماست اگر غافل باشی یا هوشیار
بر انسان لازم است با نوشتن وصیت آماده رفتن و وضعیت پس از خود را برای بازماندگان روشن کند فرم وصیت نامه
بسم الله الرحمن الرحیم انا لله و انا الیه راجعون اللهم فاطر السموات و الارض عالم الغیب و الشهاده الرحمن الرحیم اللهم انی اَعهد الیک فی دار الدنیا اَنی اشهد اَن لااله الا انت وحدک لاشریک لک و اَن محمداً صلی الله علیه و آله عبدک و رسولک و اَن الجنه حق و النار حق و اَن البعث حق و الحساب حق و القدر و المیزان حق و اَن القرآن کما انزلت و اِنک انت الحق المبین جزی الله محمداً صلی الله علیه و آله خیر الجزاء و حیا الله محمداً و آل محمد بالسلام اللهم یا عدتی عند کربتی و یا صاحبی عند شدتی و یا ولیی فی نعمتی الهی و اله آبایی لاتکلنی الی نفسی طرفه عین فانک اِن تکلنی الی نفسی کنت اَقرب من الشر و اَبعد من الخیر و آنس فی القبر وحشتی واجعل لی عهداً یوم اَلقاک منشورا.
محل سکونت : با اقرار وحدانیت خداوند متعال ونبوت رسول اکرم محمد (ص) و امامت حضرت علی (ع) و فرزندان ایشان تا آخرین آنها حضرت مهدی (عج) وروز قیامت و عدل و تمام اعتقادات شیعه و با نگارش این سطور به صورت شرعی و قانونی وصیت میکنم : -( وصی)1 اینجانب : فرزند: شماره شناسنامه : صادره از: تاریخ تولد: محل سکونت : -( وصی)2 اینجانب : فرزند: شماره شناسنامه : صادره از: تاریخ تولد: محل سکونت : میباشند و پس از ایشان آقا/خانم ... و پس از ایشان هرکسی که او معرفی کرده باشد و به همین ترتیب اوصیاء بعدی نیز معین می شوند. لازم به ذکر است که من این مطلب را با دو وصی مذکور مطرح نموده و با رضایت ایشان آنها را به عنوان وصی معین می کنم -(ناظر) اینجانب : فرزند: شماره شناسنامه : صادره از: تاریخ تولد: محل سکونت -(قیم فرزند صغیرم)نام و نام خانوادگی: فرزند: شماره شناسنامه : صادره از: تاریخ تولد: محل سکونت: پس از وی هرکسی که او معرفی کند. -(همسر)1نام و نام خانوادگی: فرزند: شماره شناسنامه : صادره از: تاریخ تولد: محل سکونت: -(فرزندان به ترتیب): 1- 2- 3- 4- 5- 2- طلبها: 1- 2- 3- 4- 5- 3- بدهی ها: 1- 2- 3- 4- 5- 4- وسایل شخصی همسر وهرکدام از فرزندانم را در زمان حیاتم به خود آنها بخشیده ام ، لذا این اموال اعم از البسه ، کتب و غیره ملک خود آنها می باشد و از شمول این وصیت نامه خارج است . الف) ب) ج) د) 6-اموال من (اصل مال) که این وصیت نامه شاملموارد ذیل می باشد که عبارتند از : الف) ب) ج) د) 7-طلبها و بدهی های اینجانب که باید قبل از برداشت ثلث از اصل مالم پرداخت و یا اخذ شود باید طبق اسناد معتبر یا دو شاهد عادل اقدام شود در صورت تردید در صحت ادعای او از ثلث من طلب ادعای اش را بپردازند که همه این حسابها در کنار ترازوی الهی و پل صراط تصفیه خواه شد . 8-اگر چه مستطیع برای حج واجب شده بودم ولی متاسفانه توفیق تشرف حاصل نشد . وصی محترم از اصل من مال یک حج توسط یک فرد صالح برای اینجانب می گیرند . 9-روز محاسبه خمس اینجانب .../... می باشد . وصی محترم تمام درآمد ها و اجناس خریداری شده از آخرین مرتبه ی محاسبه ی خمس من تا زمان مرگم را ( اعم از حقوق ، لوازم یا مواد غذایی خریداری شده که مصرف نشده اند) محاسبه و یک پنجم آن را از اصل مال من به عنوان بدهی خمس اینجانب بپردازد . 10-به همسرم مبلغ... به عنوان مهریه بدهکارم که از اصل مال من بپردازید7. 11-وصی در اولین فرصت ممکن ثلث را به ترتیب در موارد زیر صرف صرف کنند : ه)صرف امور خیر، خاصه صدقه جاریه ،مثل قرض الحسنه،حوزه های علمیه
امضای موصی امضای وصی امضای ناظر امضای شاهد اول ا مضای شاهد دوم
• پاورقی ها : 1. در صورتی که مایل باشید می توانید برای وصی ، ناظر هم معین کنید 2. در صورتی که فرزند صغیر داشته باشید 3. در صورتی که چنیین اموالی باشد 4. اگر ضروری باشد 5. اگر اینطور باشد 6. در صورتی که به شوخی یا جدی ضرب و جرحی مرتکب شده باشید ، حتی در صورتی که بدلیل نیشگون یا ... بدن کسی قرمز یا کبود شده باشد 7. در صورتی که وصیت نامه توسط مردی نوشته می شود که مهر زن خود را پرداخته است 8. برای احتیاط می توانید این مقدار را یک پنجم هم قرار دهید یا هر مقداری که کمتر از یک سوم باشد 9. در واقع اجاره ی ده ساله تقریبی خانه مورد نظر را خودتان معین می کنید و به عنوان ثلث قرار می دهید 10. بدین ترتیب مشکلات عدم جواز ورورد به منزل یا تصرف در اثاثیه برا ی کسانی که به ثلث وصیت کرده اند و یا صغیر دارند بر طرف می شود 11. در صورتی که اموال جداگانه ای نظیر حساب بانکی یا مغازه یا ملک یا ویلا و ... دارید برای راحتی بیشتر ورثه وصی می توانند ثلث خود را از آنها قرار دهند 12. بدین ترتیب مشکل عدم حق تصرف در مال قبل از رد کردن ثلث بر طرف می شود 13. حداقل معادل خمس یک سال در زمان نگارش وصیت 14. شایسه است که زندگی آنها پس از شما هم با آبرومندی ادامه پیدا کند،خصوصا همسر 15. در صورتی که مایل باشید می توانید وصیت کنید که این بند از ثلث شما سرمایه گذاری در کار سود آوری شود و از سود آن کارهای خیر انجام شود تا اصل سرمایه باقی بماند 16. پیشنهاد می شود حداقل سالی یک بار این وصیت نامه بروز و تجدید شود 17- قانون وصیت نامه: ماده 825 قانون مدنی: وصیتنامه بر دو قسم است : تملیکی و عهدی. ماده 826 قانون مدنی: وصیت تملیکی عبارت است از اینکه کسی عین یا منفعتی را از مال خود برای زمان بعد از فوتش به دیگری مجانا تملیک کند. وصیت عهدی عبارت است از اینکه شخصی یک یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری یا تصرفات دیگری مأمورنماید. وصیت کننده "موصی"، کسی که وصیت تملیکی بنفع او شده است "موصی له"، مورد وصیت "موصی به" و کسی که بموجب وصیت عهدی ولی بر مورد ثلث یا بر صغیر قرار داده میشود "وصی" نامیده می شود. ماده 837 قانون مدنی : اگر کسی به موجب وصیت یک یا چند نفر از ورثه خود را از ارث محروم کند وصیت مزبور نافذ نیست. ماده 840 قانون مدنی: وصیت به صرف مال در امر غیر مشروع باطل است. ماده 842 قانون مدنی: ممکن است مالی را که هنوز موجود نشده است وصیت نمود. ماده 843 قانون مدنی: وصیت به زیاده بر ثلث ترکه نافذ نیست مگر به اجازه وراث و اگر بعض از ورثه اجازه کند فقط نسبت به سهم او نافذ است.
موضوع مطلب : منوی اصلی آخرین مطالب آرشیو وبلاگ آمار وبلاگ بازدید امروز: 123
بازدید دیروز: 193
کل بازدیدها: 294127
|
||