معرفت بنام خدا
«اَفضَلَ زادِ الرّاحِلِ اِلیکَ عَزمُ اِرادَةٍ یَختارُکَ بِها» بهترین توش? کوچ کننده به درگاهت، اراده ثابت است که ترا به آن اختیار کند. برای درکش می توانی سال ها فکر کنی که هر ساعتش برابر 70 سال عبادت است
موضوع مطلب : ای در میان جانم و جان از تو بی خبر از تو جهان پراست وجهان از تو بی خبر چون پی برد به تو دل و جانم که جاودان در جان و دردلی ، دل و جان از تو بی خبر نقش تو درخیال و خیال از تو بی نصیب نام تو بر زبان و زبان از تو بی خبر از تو خبر به نام و نشان است خلق را وانگه همه به نام و نشان از تو بی خبر شرح و بیان تو چه گویم که تا ابد شرح از توعاجزاست و بیان ازتو بی خبر
موضوع مطلب : بنام خدا
رمز پیروزی انسانهای بزرگ عوامل مادی: 1. کاردرخورذوق واستعداد 2. اعتماد به نفس 3. ایمان به هدف مورد نظر 4. استقامت وپشتکار 5. تمرکزفکر(توجه داشتن به موضوع) 6. نظم وانضباط 7. شروع کارازمقدارکم 8. دوری راههای ناشناخته ونسنجیده 9. شورومشورت 10. عبرت ازگذشتگان 11. استفاده ازفرصتها 12. قاطعیت درتصمیم 13. آشنایی به اوضاع زمان ومکان 14. تجربه اندوزی ازشکست های خود ودیگران 15. شهامت وشجاعت 16. فداکاری وازخود گذشتگی 17. وجود مشکلات ومصائب 18. واقع بینی وبصیرت 19. انعطاف پذیری دربرابرحوادث 20. اتفاق درکاروعمل 21. انجام کاردرحد توان 22. پرهیزازافراط وتفریط 23. امید به آینده روشن.
عوامل معنوی: 1. تقوا وپرهیزکاری 2-. توکل برخداوند 3- توسل به ائمه معصومین(ع) 4. اخلاص درعمل 5. ادای تکلیف 6. پرهیزازهوای نفس 7. پرهیزازگناه کتاب : رمز پیروزی مردان بزرگ آیت الله سبحانی موضوع مطلب : بنام خدا
مسلمان امروز: مسلمان امروز، هم روزه می گیرد وهم غیبت می کند. مسلمان امروز، هم نمازمی خواند وهم رشوه می گیرد، وازآن رشوه ی گرفته شده صدقه می دهد وبه مستمندان کمک می کند . مسلمان امروز، هم کم فروشی واحتکارمی کند وهم به مکه می رود. مسلمان امروز، ظاهرخود را آراسته می کند ، اما ازباطن خود غافل است. مسلمان امروز، درظاهربه احکام دین پایبند است، ولی درباطن دچارشرک ونفاق می باشد. مسلمان امروز، هم برای ائمه(ع) عزاداری می کند وهم دروغ می گوید. مسلمان امروز، هم به نمازجماعت می رود وهم تهمت می زند. مسلمان امروز، هم قرآن می خواند وهم کم کاری می کند. مسلمان امروز، هم دعا می خواند وهم رعایت بیت المال را نمی کند. مسلمان امروز، همه ی عیوب را خود دارد، اما ازدیگران انتقاد می کند. مسلمان امروز، مسلمان است وشیعه ، ولی نمی داند رسول اکرم(ص) وائمه معصومین (ع) برای چه آمده وبرای چه به شهادت رسیده اند. مسلمان امروز، مسلمان است، ولی غرق درمادیات وتجملات وغربزدگی است. مسلمان امروز، مسلمان است، ولی مردش بی غیرت وزنش بی حجاب است. مسلمان امروز، مسلمان است، ولی ازمسلمانی چیزی نمی داند. اینجاست که مسلمان امروزبا اینکه مسلمان است ولی ازانجام هرکاری که برخلاف دین مبین اسلام است، شرم نداشته ومرتکب بسیاری ازگناهان واعمال خلاف می شود. اما این مسلمان باید بداند که ازدوجهت دربرابرخداوند تعالی مسئول می باشد: یکی به جهت اینکه به اعمالی دست می زند که ازنظرشرع اسلام گناه محسوب می شود. دوم به جهت تناقضاتی که دراعمال او وجود دارد باعث می شود تا افرادی که شناخت کافی ودرستی نسبت به دین اسلام ندارند،نسبت به آن بدبین شده وازآن دوری کنند. درصورتی که اسلام واقعی چیزدیگری است واگرکسی حقیقتاً آن را بشناسد،آن را با جان ودل پذیرفته ودربرابراحکام آن تسلیم خواهد شد. والسلام – محمد آموزگار
موضوع مطلب : بنام خدا
درپاسخ به دومین سوال یعنی روش ها وسیاست های امریکا برای برقراری ارتباط، به این موارد می توان اشاره کرد: · فشارهای اقتصادی 1. تحریم اقتصادی 2. بدست گرفتن مراکز برنامه ریزی وتدوین سیاست اقتصادی جهان 3. ازبین بردن پایه های اقتصادی وتولیدی 4. کسب بازارهای انحصاری 5. خارج نمودن منابع ارزی وذخائر غنی کشور 6. ترویج فساد،رشوه خواری واختلاس درنظام اقتصادی 7. فراهم کردن زمینه نارضایتی دربین مردم · تهدیدهای نظامی 1. حضوردرمنطقه 2. تحریک کشورهای همسایه 3. محدود کردن توان فن آوری ایران دربرخورداری ازتکنولوژی هسته ای · استفاده ابزاری ازسازمان ملل · جنگ روانی 1. بزرگ جلوه دادن مشکلات وکمبودها 2. تشویق مردم به مبارزه ومقاومت منفی دربرابر قوانین وارزش های حاکم 3. بی اعتماد نمودن هواداران وتوده های حزب الله به نظام حاکم 4. تبلیغات مسموم علیه نهادها وشخصیت های سیاسی- فرهنگی برای ایجاد بدبینی درمردم 5. ایجاد انحراف وفلج کردن مسیرها وابزارهای تبلیغی 6. تاکید بر رویگرداندن مردم ازحاکمان ونظام اسلامی · تهاجم فرهنگی 1. تغییرارزش ها به ضد ارزش وضدارزش ها به ارزش 2. نفوذ درمدیریت نظام های آموزشی وپرورشی کشور 3. نفوذ درمراکز تبلیغاتی، فرهنگی وخبری 4. الغا افکار سیاسی مخالف درجامعه 5. گسترش ناهنجاری های اجتماعی 6. ارائه الگوهای نامناسب فرهنگ غربی دربین نسل جوان 7. مطرح کردن مسائل بی اهمیت یا کم اهمیت درجامعه · عوامل داخلی جهت برقراری ارتباط 1. نیروهای نفوذی یا غیرخودی 2. عدم بصیرت وعوامیت مردم 3. مرفهین وثروتمندان بی درد 4. روشنفکران وخواص منحرف 5. غفلت ازخطرات وتهدید های موجود 6. وسائل تبلیغاتی وابسته داخلی 7. فراموش کردن هویت ملی ودینی · موانع ارتباط 1. عنایات حضرت حق واولیا الهی ،بخصوص حضرت ولی عصر(عج) 2. ولایت فقیه 3. مردم مومن وحزب الله 4. مکتب ظلم ستیز 5. فلسفه وجودی انقلاب اسلامی 6. وحدت ملی 7. عمل به تکلیف وشهادت طلبی · نتایج عدم رابطه با امریکا 1. پیروزی حق وحاکمیت اسلام 2. صدورانقلاب اسلامی وبیداری ملت های جهان 3. قطع ریشه فساد 4. اصلاحات فرهنگی،اجتماعی واقتصادی 5. فراهم کردن زمینه ظهور حضرت ولی عصر(عج) 6. تحقق عدالت اجتماعی 7. حمایت ازمظلومان ومستضعفان جهان 8. حفظ نظام اسلامی.
درپایان به عنوان تایید مطالب یاد شده، به یکی ازسخنان روشنگرانه مقام معظم رهبری مدظله العالی اشاره می کنیم: « بدانید که مشکل ایران اسلامی برای استکبار وبرای امریکا حل نشده است وحل هم نخواهد شد. این تبلیغاتی که بعضی ازمطبوعات ورسانه ها درگوشه وکنار به شکل های مختلف می کنند، این ها ملاک نیست. ازهمین تبلیغات هم استفاده می شود، تبلیغاتی که عده ایی بخواهند ملتی را به اسارت تشویق کنند. ازاین ابلهانه تر حرفی هست؟ یک ملت را به زیرپا رفتن، به زیر دست شدن وسروری وآقایی یک قدرت استکباری ظالم را پذیرفتن، آیا این حرفی است که ملت بتواند آن را بزند، یا یک انسان سالم بتواند آن را بیان کند؟ البته بعضی گروه های سیاسی هستند که دنبال مقاصد خودشانند، حرف هایی می زنند وبعضی هم طوطی صفت حرف های آن ها را تکرار می کنند، این نمی تواند حرف مجموعه های سالم وصحیح وقوی باشد. امروز استقلال این کشور درتمسک وعمل به اسلام، دروحدت کلمه ودرشناختن دشمن است که دشمن ایران امروزاستکبار است ودرراس آن هم امریکاست. این است راه سعادت. این ملت، این راه سعادت را خواهد رفت وهمه هم وظیفه دارند که با آنچه نیاز این زمان است، خود را آشنا کنند وبه آن پاسخ بگویند». (حدیث ولایت 2/9/77)
والسلام قم- محمد آموزگار موضوع مطلب : بنام خدا
علیرغم موضع روشنی که نظام جمهوری اسلامی ایران ازابتدای انقلاب تا به حال ،مبنی بر عدم رابطه با امریکا ازخود نشان داده ، هنوزهم شاهد آن هستیم که امریکا برای برقراری این رابطه ازهیچ اقدامی فروگذارنکرده وهرروزاین موضوع را به نوعی – تهدید وتطمیع – مطرح می کند وبدنبال تحقق آن می باشد. البته بهتراست برای روشن تر شدن مطلب به دوسوال اساسی پاسخ دهیم: 1-علت تلاش های امریکا برای برقراری این رابطه چیست؟ 2- امریکا برای برقراری این رابطه ازچه سیاست ها وروش هایی استفاده می کند؟ در پاسخ به سوال اول باید گفت، امریکا با حاکمیت نظام جمهوری اسلامی درایران، منافع بسیاری راازدست داده وبه همین جهت تلاش می کند تا آن ها را دوباره بدست آورد. ما بطور اجمال به آن ها اشاره می کنیم وتفصیل آن را به خوانندگان عزیزوامی گذاریم .
· منافع اقتصادی 1. فروش کالاهای مصرفی 2. غارت مواد اولیه 3. استفاده ازنیروی کارارزان · منافع سیاسی 1. استفاده ازایران بعنوان عامل تهدید کننده کشورهای دیگر 2. حفظ تک قطبی بودن خود یا تحقق نظریه دهکده جهانی · منافع نظامی 1. ایجاد پایگاه نظامی 2. فروش تسلیحات نظامی
· تهدید علاوه برمنافعی که این کشور در ایران ازدست داده، خطری که از جانب جمهوری اسلامی ایران احساس می کند، ازاهمیت بیشتری برخوردار است . یکی از دلائل تلاش برای ارتباط ، دفع این خطر است . نظام اسلامی برپایه اصولی بنا شده که شکل دهنده ی مسائل داخلی ومناسبات وروابط خارجی ایران می باشد. این اصول که به عنوان تهدید جدی برای امریکا بشمار می آید عبارتند از: Ø حاکمیت اسلام درسراسرجهان وتشکیل امت واحده Ø دفاع ازمظلوم دربرابرظالم ،برای احقاق حق وایجاد عدالت Ø ایجاد زمینه مناسب برای ظهور حضرت ولی عصر(عج)
والسلام محمد آموزگار
موضوع مطلب : بنام خدا
«وحدت» در لغت به معناى یگانه شدن است و لغویان درباره معناى «اتحاد» گفتهاند: «اتحاد یکى شدن دو چیز موجود است.» [5] بنابراین هرگاه چند چیز با حفظ خاصیت شخصى خود با هم یکى شوند، اتحاد حاصل خواهد شد.
حضرت على7 وحدت را منت بزرگ خداى سبحان بر مردم دانسته است، آنجا که مىفرماید: «خداوند براین امت منت گذارده و بین آنها الفت و اتحاد ایجاد کرده است که در سایه آن زندگى کنند و به کنف حمایت آن پناهنده شوند، این نعمتى است که احدى نمىتواند بها و قیمتى برایش بگذارد زیرا از هر بهایى گران قدر و از هر چیز پر ارزشى با ارزشتر است.» از چنین سخنانى که از ائمه معصومین: صادر شده است مىتوان به اهمیت ویژهاى که مسئله وحدت و اتحاد دارد پىبرد،لذا نباید از کوشش براى این امر دریغ ورزید.چرا که وحدت مایه بقاى جامعه و رسیدن به آرمانهاى ملى و برداشتن موانع پیشرفت است، از این جهت است که مظاهر وحدت در احکام اسلامى فراوان است از جمله مىتوان به اقامه نماز جماعت، نماز جمعه، مراسم حج و... اشاره کرد. البته این احکام نشان از اهمیت وحدت و یکپارچگى امت اسلامى است. از اینرو باید نسبت به تحقق آن عنایت ویژه داشت.
آنچه که مىتواند زمینهساز وحدت باشد این است که در تمام موارد اختلافى برمشترکات تأکید شود و از موارد خاص و اختلافى پرهیز شود و اما موضوعاتى که مىتوان در ایجاد وحدت به آن تأکید نمود عبارتاند از: 1 - هدف مشترک. 2 - اصول و مبانى مشترک. 3 - سیاستها و خط مشى مشترک.و... . بنابراین مىباید در اختلافات دینى بر توحید، در اختلافات مذهبى شیعه و سنى برقرآن و پیامبر و اصل اسلام، در اختلافات قومى بر ملیت و تمامیت ارضى، در اختلافات حزبى و سیاسى بر اصل نظام اسلامى، در اختلافات سازمانى بر اصل تعالى نظام اسلامى و در اختلافات بین مردم و کارگزاران بر اصل نظام اسلامى تأکید شود و از اختلافات جزیى که به سلایق و تفکرات مختلف افراد و گروه هابرمىگردد، پرهیز کرد.
آثار وحدت عمدهترین آثار وحدت عبارتاند از: 1 - عزت و حاکمیت جهانى. 2- اقتدار و امنیت ملى. 3 - رشد و توسعه در زمینههاى مختلف فرهنگى، سیاسى و اقتصادى.
حضرت على7 در خطبه 192 نهجالبلاغه آثار وحدت را به زیبایى به تصویر مىکشند: «از کیفرهایى که در اثر کردار بد و کارهاى ناپسند بر امتهاى پیشین واقع شده است برحذر باشید و حالات آنها را در خوبىها و سختىها همواره به یاد آرید، نکند شما مانند آنان باشید! پس آنگاه که در تفاوت حال آنان به هنگامى که در خوبى بودند و زمانى که در شر و بدى قرار داشتند اندیشه نمودید، به سراغ کارهایى روید که موجب عزت و اقتدار آنان شد،و دشمنان را از آنان دور نموده، عافیت و سلامت به آنها روى آورد و نعمت را در اختیارشان قرار داد و کرامت و شخصیت باعث پیوند اجتماعى آنان شد، یعنى از تفرقه و پراکندگى اجتناب ورزیدند و بر الفت و همدلی همت گماشتند و یکدیگر را به آن توصیه و تحریض نمودند. از هر کارى که ستون فقرات آنها را در هم شکست و قدرتشان را سست کرد اجتناب ورزید، یعنى از کینههاى درونى، بخل و حسادت و پشت کردن به هم و ایجاد فتور و سستى بین جامعه سخت دورى گزینید. در شرح حال مؤمنان پیشین تدبر کنید که چگونه در حال آزمایش و امتحان بودند! آیا مشکلات بیش از همه بر دوش آنان نبود؟ آیا بیش از همه مردم در شدت و زحمت نبودند؟ آیا از همه جهانیان درتنگناى بیشترى قرار نداشتند؟ فرعونها آنان را برده خویش ساخته بودند و همواره در بدترین شکنجهها قرار داشتند ،تلخىهاى روزگار را به آنها چشاندند و این هم چنان با ذلت و هلاکت و مقهوریت ادامه داشت نه راهى داشتند که از این وضع سرباز زنند و نه طریقى براى دفاع از خود مىیافتند تا آن که خداوند جدیت و استقامت و صبر در برابر ناملایمات به خاطر محبتش و تحمل ناراحتى ها از خوف و خشتیتش را در آنها یافت. در این موقع از درون حلقههاى تنگ بلا راه نجاتى برایشان گشود و ذلت را به عزت و ترس را به امنیت تبدیل کرد، یعنى آنها را حاکم و زمامدار و پیشوا گردانید. آن قدر کرامت و احترام از ناحیه خداوند به آنان رسید که حتى خیال آن را هم در سر نمىپروراندند. بنگرید آنها چگونه بودند. هنگامى که جمعیتهاىشان متحد، خواستهها متفق، قلبها و اندیشهها معتدل، دستها پشتیبان هم، شمشیرها یارى کننده یکدیگر، دیدهها نافذ و عزمها و مقصودهایشان همه یکى بودند. آیا آنها مالک و سرپرست سراسر زمین نگردیدند؟ آیا زمامدار و رییس همه جهانیان نشدند؟ »
راهکارهاى عملى و نظرات راهبردى وحدت برخى از تدابیر عملى که مىتواند در تحقق وحدت مؤثر باشد عبارتاند از: تأکید بر مشترکات ادیان آسمانى، تأکید بر مشترکات مذهبى بین شیعه و سنى، تأکید بر مشترکات سیاسى بین احزاب و گروهها، تأکید بر فرهنگ و تمامیت ارضى مشترک بین اقوام و قبایل، تأکید بر حفظ و حراست از اصل نظام اسلامى و... . فراهم ساختن زمینه گفتوگو بین ادیان، مذاهب، احزاب، اقوام ،قبایل و سازمانها. برخى نظرات راهبردى که مىتواند در تحقق وحدت مؤثر واقع شود عبارتاند از: استفاده از رسانههاى جمعى براى شفاف سازى در مسایل مشتبه، دشمنشناسى، فرهنگسازى وحدت و یکپارچگى، خنثى سازى توطیههاى دشمنان، پذیرش سلایق مختلف و نظرات متفاوت و سازنده، ارایه معیارها و ملاکهاى صحیح وحدت در حوزههاى مختلف سیاسى و اجتماعى و جهانى، تأکید مراجع، علمأ و نخبگان جامعه بر اهمیت وحدت و پرهیز از اختلاف، توجه به موضوع وحدت به عنوان یک راهکار عملى جهت مقابله با دشمن. به امید روزى که تمام انسانها در پرتو ظهور یگانه منجى عالم بشریت حضرت مهدى (عج) وحدت و یگانگى را پیشه خود ساخته و به توحید و کمال لایق خود برسند. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
محمد آموزگار
1 -قرآن کریم. 2 -نهج البلاغه. 3 - شمیم ولایت، آیةاللّه جوادى آملى. 4 - وحدت، مواضع امام و رهبرى، رفتار جناحها، سیامک باقرى. 5 - واژگان پژوهى قرآن، دکتر محمود سرمدى. 6- نفاق در قرآن، سید احمد خاتمى. 7 - حجابهاى معرفت، حسین کریمى. 8 - شیطان کیست، احمد زمردیان. 9 - جامعه و تاریخ، آیة اللّه مصباح یزدى. 10 - حدیث ولایت، مقام معظم رهبرى.
[1] - بقره: 208 [2] - توبه: 47 [3] - بیانات مقام معظم رهبرى 28/1/1377 [4] - انفال: 46 [5] - مجمع البحرین، ج 4 ، ص 476 موضوع مطلب : بنام خدا
وحدت از مقولات اساسى و حیاتى است که از ابتداى پیروزى انقلاب مورد توجه جدى رهبران و نخبگان جامعه بوده است، گره خوردن این مقوله با کیان نظام جمهورى اسلامى و امنیت ملى و نیز چالشهاى فراروى آن سبب شد تا امام عظیم الشأن و مقام معظم رهبرى، طى دوران بیست و چند ساله انقلاب همه گروهها و آحاد ملت را به وحدت، همدلى و مهربانى با یکدیگر دعوت کرده و پیوسته از وحدت به عنوان یکى از نیازهاى ضرورى جامعه یاد مىکردند. اساساً یکى از آسیبهاى جدى و جبرانناپذیر جوامع انقلابى و نهضتها، ویروس تفرقه و اختلاف در جمع وفاداران انقلاب و نظام بر آمده از آن است، تاریخ نهضتهاى صد ساله اخیر ایران گواه این مطلب است عامل شکست نهضت مشروطیت و... چیزى جز تفرقه، دو دستگى و نفوذ عناصر غریبه در میان وفاداران به نهضت نبود. سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» به عنوان یکى از شگردهاى مؤثر دشمن در ناکام ساختن نهضتها در حافظه تاریخ این ملت و تمام مسلمین مضبوط است. اینک نیز روند اوضاع و احوال و مسایل داخلى و سمت و سوى جریانات از یک سو، اوضاع و شرایط بینالمللى و مطامع دشمنان انقلاب و نظام جمهورى اسلامى از سوى دیگر عواملى هستند که توجه به وحدت ملى و انسجام اسلامى را ضرورت بخشیدهاند. توصیهها و تذکرهاى متعدد مقام معظم رهبرى در چند سال اخیر به ویژه در فروردین سال 1386 به مناسبت پیام نوروزى بیانگر نگرانى عمیق معظمله از وضعیت موجود و پیامدها ى آن بر نظام جمهورى اسلامى است.
«فرق» به معناى پراکندن، شکافتن، جدا کردن بین دو چیز و جز جز ساختن است.به صورت فعل در باب تفعّل یعنى جدا شدن، پراکنده شدن، به صورت اسم «تفریق» یعنى ایجاد اختلاف کلمه به منظور افساد در دین، تفرقه افکنى و «تفرقه» به معناى جدایى انداختن، پراکنده ساختن و پراکندگى مىباشد.
مواردى که به عنوان تفرقه مىتوان از آنها نام برد همان دشمنان انسان و انسانیت مىباشند که با توضیح مختصرى به معرفى آنها مىپردازیم:
1- نفس و هواهاى نفسانى از آن جایى که حب نفس منشأ تمام خطاهاست لذا یکى از عوامل مهم و اساسى اختلاف و تفرقه، اسارت در چنگال هواى نفس است. بسیاراند کسانى که حقایق و واقعیات را مىبینند و راه درست را مىشناسند و از اهمیت و ارزش وحدت و اتحاد آگاهاند اما به جهت آنکه اسیر هواهاى نفسانى خویش هستند، با انتخاب راه و روش نادرست در مسیر گمراهى حرکت مىکنند و به اختلافات دامن مىزنند،این افراد کسانى هستند که از روى علم و به عمد به دنبال امیال نفسانى خود بوده و خلاف واقعیات حرکت مىکنند لذا به اختلاف گراییده و باعث تفرقه مىشوند.
2 - شیطان هرگونه فساد و درهماندازى و از همپاشیدگى در ملتهاى اسلامى و ایجاد تفرقه و نفاق حتى در میان اهل ایمان از کار و وسوسههاى شیطان است که نگذارد بین مسلمین هم بستگى ایجاد شده و اتحاد برقرار گردد چنانکه خداىتعالى براین امر با بیان دقیق اشاره فرموده و عموم اهل ایمان را در ارتباط با این موضوع از پیروى کردن از گامهاى شیطان برحظر داشته و مىفرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ادخُلُوا فِى السِّلمِ کَافَّة وَلاَ تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیطَانِ اًِّنَّهُ لَکُم عَدُوُّ مُبِینٌ»[1]. «اى کسانى که ایمان آوردهاید همگى در مقام تسلیم و صلحو آرامش درآیند و به دنبال رهنمودهاى شیطان نروید که او دشمن آشکار شما است.» با کمى دقت از تفسیر آیه مورد بحث مىتوان از این معنا استفاده کرد که تمام جنگها و خونریزىها در جهان با دخالت مستقیم شیطان برپا مىشود که یا از طریق اختلافات قبیلهاى و یا از راه اختلافات در عقاید مذهبى و دینى با وسوسههاى خود مردم دنیا را بههم انداخته و ایجاد بلوا و آشوب مىنماید و این شیطان است که از همان ابتدأ خلقت عداوت و دشمنى خود را با فرزندان آدم آشکار کرده و آنان را در خصومت با یکدیگر ترغیب مىنماید.
3 - منافقین (دشمنان داخلى و غیرخودىها) یکى از سیاستهاى منافقین در دشمنى خود، ایجاد اختلاف و تفرقهافکنى است. در قرآن کریم به این مطلب اشاره شده است: « لَو خَرَجُوا فِیکُمة مَا زَادُوکُمة اًِّلاَّ خَبَالاً وَلاََوضَعُوا خِلاَلَکُمة یَبغُونَکُم الفِتنَة وَفِیکُم سَمَّاعُونَ لَهُم وَالله عَلِیمٌ بِالظَّالِمِینَ.»[2] «اگر منافقان همراه شما به جنگ بیرون آمده بودند جز فساد(تردید و اضطراب) بر شما نمىافزودند و به سرعت در میان شما رخنه مىکردند تا فتنه پدید آورند و در میان شما کسانى تأثیرپذیرند که به سخنان آنان گوش دل مىسپارند و خداوند به ستمگران آگاه است.» از آیه شریفه استفاده مىشود که حضور منافقان در جبهه جهاد عامل تضعیف روحیهها و تفرقه و تردید بوده و تحرکشان بسیار سریع است و از آنجا که برخى مسلمانان داراى بینش عمیق نیستند و خطرشان را درک نمىکنند سریعاً تحت تأثیر آنها قرار گرفته و روش آنها ایجاد تفرقه است.
4 - کفار (دشمنان خارجى) تاریخ روابط بینالملل نشان مىدهد که قدرتهاى بزرگ جهانى به هیچ وجه کشورهاى مستقل و داراى ماهیت ایدیولوژیکى متفاوت را تحمل نمىکنند و براى تغییر رفتار و حتى سرنگونى چنین کشورهایى از انواع حیلهها و شگردها استفاده کردهاند. در این میان تاریخ ایران مملو از دخالتهاى کشورهاى خارجى در سرنوشت این ملت است، ملت ایران شاهد انواع توطیهها علیه دولتهاى مردمى و نهضتهاى اسلامى بودهاند. یکى از شگردهاى قدرتهاى جهانى که علیه نهضتهاى اسلامى به کار گرفته شد سبب ناکامى و شکست آنها شد، سیاست« تفرقه بیانداز و حکومت کن» مىباشد، این سیاست پس از پیروزى انقلاب در رأس دستور کار دشمن قرار گرفت ولى با درایت و هوشمندى رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینى(قدس سره) عقیم ماند. اما اکنون شواهد و ادلهها حاکى است که دستگاه تفرقهافکنى دشمن مجدداً به طور پیچیده و مدرن شروع به فعالیت کرده است. مقام معظم رهبرى در یکى از فرمایشاتشان اشاره به این مطلب داشته فرمودند:«من مىبینم امروز در خلال تبلیغات دشمنان که از بیرون مرزهاى ما تبلیغ مىکنند، خط ایجاد اختلاف و تفرقه تعقیب مىشود،البته اگرچه بعضى از آنها دنبالههایى هم در داخل دارند و این طور نیست که یکسره بیرون این مرزها باشند نه شعب باریکى در داخل هست که اگر جرأت کنند آن را بیشتر هم خواهند کرد! از این آزادى که بحمداللّه در کشور هست دارند این سؤ استفاده را مىکنند (امّا) عمده مربوط به بیرون است. مىبینم که خط تشنج، خط ایجاد اختلاف و تفرقه از طرف دشمن انقلاب و دشمن اسلام، از طرف مارهاى زخم خورده، از طرف کسانى که انقلاب نفس آنها را و جلوى مطامع آنها را در طول سالها متمادى گرفت، دارد تعقیب مىشود.»[3]
1 - دینى: ایجاد اختلاف بین ادیان آسمانى، مثل: اختلاف انداختن بین اسلام و مسیحیت، و راهاندازى جنگهاى صلیبى. 2 - مذهبى: ایجاد اختلاف بین مذاهب اسلامى، مثل: اختلاف انداختن بین شیعه و سنى و راهاندازى برادرکشى و جنگهاى بین ملتها و کشورهاى اسلامى. 3 - قومى: ایجاد اختلاف بین اقوام ساکن در یک کشور، مانند: بر افروختن آتش اختلاف بین کرد و ترک و فارس و بلوچ و... و مطرح کردن بحث خود مختارى در میان اقوام و گروههاى مرزى. 4 - حزبى: ایجاد اختلاف بین احزاب موجود در کشور، مانند: ایجاد اختلاف بین احزاب چپ و راست، میانهرو و تندرو و... . 5 - سازمانى: ایجاد اختلاف بین سازمانها و گروههاى موجود در کشور، مثل: اختلاف انداختن بین حوزه و دانشگاه، مجلس و شوراى نگهبان، سپاه پاسداران و ارتش و... . 6 - بین دولت و ملت: ایجاد اختلاف بین دولت و ملت، با ناکارآمد جلوه دادن دولت از طریق جنگ روانى و ایجاد بىاعتمادى در مردم و این از بزرگترین اهدافى است که دشمن در نظر داشته و هرگونه اقدامى که لازم باشد را انجام مىدهد.
دشمن براى ایجاد تفرقه از ابزارهاى مختلفى استفاده مىکند که عمدهترین این ابزار عبارتاند از: 1 - جنگ روانى: در جنگ روانى دشمن سعى مىکند با روشهایى مثل شایعهسازى،مأیوس کردن مردم، ایجاد شک در حاکمان، تحریف واقعیات و... ایجاد اختلاف و تفرقه نموده و نظام جمهورى اسلامى را تحت فشار قرار دهد تا آن را از موضع اصلى خود منحرف کند. 2 - رسانهها و وسایل ارتباط جمعى: یکى دیگر از ابزار مهم دشمن در ایجاد اختلاف و تفرقه بهرهگیرى از وسایل ارتباط جمعى مثل روزنامه، ماهواره، کتاب، نشریه، تلویزیون، رادیو و... مىباشد. لذاست که بزرگترین بنگاههاى خبرى جهان و همچنین بعضى از نشریات داخلى را در دست گرفته تا افکار عمومى را آن چنان که خود مىخواهد تحت تأثیر قرار دهد. 3 - طرح مفاهیم کلى و مشتبه در جامعه: مقام معظم رهبرى در خصوص این امر مهم در یکى از بیانات خود در تاریخ 26 فروردین ماه 1378 فرمودند: «یکى از چیزهایى که این وحدت را خدشهدار مىکند، مفاهیم مشتبهى است که دایماً در فضاى ذهنى مردم پرتاب مىشود، هر کس هم به گونهاى آنها را معنا مىکند، یک عده از این طرف و یک عده از آن طرف جنجال،اختلاف غیر لازم درست مىشود. البته دشمن در همه این مسایل سود مىبرد و به احتمال زیاد در این مسایل یا در همهاش یا در بعضىاش دست هم دارد.»
تفرقه آثار مخرب بسیارى دارد که هیچ فرد و گروهى از آن در امان نخواهد بود: 1 - زوال قدرت و شوکت: قرآن کریم درباره تنازع میان مسلمانان و آثار شوم آن مىفرماید: «بایکدیگر نزاع نکنید، چون تنازع موجب ضعف و سستى شما مىشود و با آمدن ضعف، عزّت و شکوه شما از بین مىرود، بنابراین گرچه حفظ وحدت کار بسیار دشوارى است لیکن شما این دشوارى را تحمل کنید، چون خدا با صابران است و سرانجام در سایه صبر و استقامت موفق خواهید شد.» « وَأَطِیعُوا الله وَرَسُولَهُ وَلاَض تَنَازَعُوا فَتَفشَلُوا وَتَذهَبَ رِیحُکُم وَاصبِرُوا اًِّنَّ الله مَعَ الصَّابِرِینَ ».[4] 2 - ذلت و بردگى: همان طور که اشاره شد اختلاف و تفرقه باعث مىشود تا قدرت و عزت که حاصل سالها مبارزه و تلاش و خون هزاران جوان پاک است از بین رفته و دچار ذلت و در نهایت باعث بردگى شود که سالها در نظام کفر در آن به سر مىبردیم و این همان چیزى است که دشمن در پى آن است، مىخواهند تا با ایجاد تفرقه ما را ضعیف کرده و برده خود نمایند و آنچنان که مىخواهند بر ما حکم برانند.
در مقابله با تفرقه باید در دو جبهه کار کرد: 1 - برخورد با عوامل تفرقه: در برخورد با عوامل تفرقه باید اقداماتى را به ترتیب بهکار برد: اول) ارشاد: باید سعى کرد در ابتداى کار عواملى را که در پى تفرقهافکنى هستند، ارشاد کرد شاید این کار را از روى جهالت و یا غفلت انجام مىدهند. دوم) مهلت: باید سعى کرد بعد از ارشاد عوامل اختلاف و تفرقه به آنها مهلت داد تا به خود آیند و دست از کارى که انجام مىدهند بردارند. سوم) افشاگرى: در صورتى که دشمن از عمل خود دست برنداشت باید چهره آن را براى مردم روشن ساخت تا مردم بدانند که نیت این افراد از کارى که مىکنند ایجاد اختلاف و در نهایت کشاندن جامعه به ضعف و سستى و بردگى است و نیت خیرى ندارند. چهارم) برخورد: و اما اگر دشمن سرسخت از عمل خود دست برنداشت به مقدار لازم با آن برخورد کرده تا مجبور شود از عمل خود دست بردارد. 2 - ایجاد وحدت: در این جبهه باید سعى شود میان نیروهایى که اختلاف افتاده و یا این بیم وجود دارد که تفرقه بیفتد وحدت و یگانگى ایجاد کرد. لذا این موضوع را به طور مستقل مورد بحث بررسى قرار مىدهیم.
والسلام - محمد آموزگار
موضوع مطلب : بنام خدا
1. ادعای معجزه وکرامات 2. ادعای ملاقات با ابلیس 3. ادعای ارتباط با فرشتگان 4. ادعای غیب شدن 5. ادعای دیدن عالم برزخ 6. ادعای رفتن به عالم بالا وآوردن مُهرازآنجا 7. ادعای داشتن علم تعبیرخواب 8. ادعای شفا دادن بیماران 9. ادعای اطلاع اززمان ظهورحضرت ولی عصر(عج) ومکان ظهور 10. ادعای ملاقات ونیابت حضرت ولی عصر(عج) 11. حلال دانستن محرمات مانند موسیقی، تراشیدن ریش، کروات، مشروبات و... 12. تشویق مردم به ترک واجبات مانند نماز، حجاب، حج، خمس،قرائت قرآن، محاسن داشتن، زیارت قبور ائمه(ع) و... 13. دشمنی با انقلاب وروحانیت، امام خمینی(ره) ومقام معظم رهبری وتوهین به آنها وبدبین کردن مردم به ایشان. 14. بطورکلی امربه منکرونهی ازمعروف کردن. 15. ادعای علم به آینده اموروآینده افراد. 16. خبردادن ازجای افراد دربهشت وجهنم واینکه موافقان آنها دربهشت ومخالفانشان درجهنم جای دارند. 17. خبردادن ازاینکه بیشتریاران امام زمان(عج) را زن ها تشکیل می دهند. مدعیان دروغین اصولاً انسان هایی بدکاروآلوده به بسیاری ازگناهان کبیره هستند. منشأ کارآنها شهوترانی، کسب موقعیت اجتماعی، قدرت طلبی، خودخواهی ومنیّت، خودپسندی وجلب منافع مادی می باشد. آنها به مسائل شرعی پایبند نبوده وشخصیت منافقانه دارند، وانسانهای ضعیف النفسی هستند. افرادی که جذب اینگونه شیادان می شوند اصولاً بی سواد، متدین، زن ها، جوانان، گرفتاران وافراد احساساتی هستند. این مدعیان با توجه به مسائلی که مطرح می کنند، مردم را دربسیاری ازمسائل اعتقادی دچارمشکل کرده وبه شک می اندازند، وسوالات وشبهات زیادی درباره مسائل دینی برای آنها پیش می آورند. والسلام- محمد آموزگار موضوع مطلب : علی علیه السلام از زبان خود ایشان
جایگاه ایشان نزد پیامبر - خویشاوندی نزدیک ومنزلت ویژه من نزد پیامبر(نهج البلاغه خطبه192) - من همچون جزئی ازاوبودم(شرح نهج البلاغه20/326/733) - همچون بازو برای شانه پیامبربودم(همان 20/315/625) - همچون پرتوی ازنورایشان بودم(نهج البلاغه،نامه45) - هم ریشه با پیامبرخدا بودم(غررالحکم3761) - دین من دین اووتبارمن تباراوست (امالی،صدوق499/685) - من آخرین وداع کننده با اوبودم(امالی،مفید235/5) - من سزاوارترین به اودرزندگی ومرگ بودم (نهج البلاغه،خطبه197)
نهایت فروتنی نسبت به پیامبر - من بنده ای ازبندگان محمدم(الکافی1/89/5) - هرگزبا پیامبرخدا مخالفت نکردم(نهج البلاغه،خطبه197)
پیشی گرفتن برهمگنان - جزاحمد، کسی برمن پیشی نمی گیرد(نهج البلاغه،خطبه131) - درفراخوانی به حق، هیچ کس برمن پیشی نگرفت(همان،خطبه 139) - کم یاورترین وپیش قدم ترین بودم(همان،خطبه37) - من بهترازتو(عثمان) وآن دوهستم(شرح نهج البلاغه،20/262/66)
فضیلت های درخشان - من بزرگ ترین نشانه وحجت ام(امالی،صدوق92/67) - من صدیق اکبرم(الکافی8/30/4) - من فاروق اکبرم(همان1/197/2) - من قرآن گویا هستم(بحارالانوار82/199) - من آشناترین مردم به قرآن وسنتم(احتجاج1/182/36) - من رئیس مومنان هستم(نهج البلاغه، حکمت316) - من اولین کسی هستم که روز قیامت برای اقامه دعوا برمی خیزد (امالی،طوسی85/128) - من تقسیم کننده بهشت ودوزخ ام(الکافی1/198/3) منبع: دانشنامه امیر المو منین
جهت مطالعه عناوین زیربه دانشنامه امیرالمومنین(ع) جلد هشتم مراجعه شود.
علی علیه السلام از زبان اهل بیت علیهم السلام علی علیه السلام از زبان همسران پیامبر صلی الله علیه وآله علی علیه السلام اززبان یاران پیامبر صلی الله علیه وآله علی علیه السلام ازبان یارانش علی علیه السلام از زبان دشمنا نش علی علیه السلام اززبان بزرگان موضوع مطلب : منوی اصلی آخرین مطالب آرشیو وبلاگ آمار وبلاگ بازدید امروز: 39
بازدید دیروز: 85
کل بازدیدها: 280000
|
||