معرفت
استدراج چیست؟
موضوع مطلب : بنام خدا نعمت حافظه و فراموشى موضوع مطلب : بنام خدا اسوه حسنه امام مهدی (عج) : إنَّ لِی فی إبنَةِ رَسولِاللّهِ اُسوَةٌ حَسَنةٌ ؛ (الغیبه ، طوسى ، ص 286)
موضوع مطلب : بنام خدا
استقامت فرشته را نازل میکند
آیه شماره 30 از سوره مبارکه فصلت:إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنتُمْ تُوعَدُونَ موضوع مطلب :
به نام خدا وزیر اعظم بر اساس آموزه های دینی، فرزندان شما از 14 تا 21 سالگی وزیران شما هستند. برای پرورش وزیر اعظمی شایسته، این گونه عمل کنید: § به آنها همانند یک انسان بزرگ سال احترام بگذارید. § آنها را در تصمیم گیری های خانوادگی شرکت دهید. § در لابه لای مشاوره گرفتن ها، برایشان از پیامدهای تصمیم های اشتباه در زندگی بگویید. § از امر و نهی افراطی بپرهیزید؛ از روش غیرمستقیم برای انتقال مطالب استفاده کنید. § دغدغه ها و درد دل های آنها را بشنوید و تا حد امکان برای برطرف کردن آن بکوشید. § دلایل کارها، موضع گیری ها و مقرراتی را که بیان می کنید، برایشان توضیح دهید. § وقتی مقررات را فراموش می کنند، محترمانه و ترجیحا غیرمستقیم به آن ها یادآوری کنید. § در کنار منع ها و انتقادها، از ارائه پیشنهادها و راه کارها نیز غافل نباشید.
دفتر برنامه ریزی تربیتی جامعه المصطفی العالمیه موضوع مطلب :
به نام خدا ورود ممنوع احترام بزرگ تر ها واجب؛ ولی ما ازدواج کرده ایم، مستقل شده ایم و حالا نمی خواهیم کسی در زندگی ما دخالت کند. چه کار باید بکنیم؟ § پیش آنها دردل نکنید. § تعداد، مدت و چگونگی رفت و آمدهایتان را تنظیم کنید.َ § اسرار همدیگر را به بیرون خانه درز ندهید. § احترام همدیگر را پیش آنها کاملا نگه دارید. § پشت سر همسرتان، مدافع او باشید. § با این حال از احترام به بزرگ ترهایتان ذره ای کوتاهی نکنید. § از مشورت های سازنده آنها بهره ببرید، البته محترمانه و مؤدبانه به گونه ای بفهمانید که مشورت می گیرید نه دستورالعمل. § با کسانی که اهل دخالت نیستند بیشتر رفت و آمد کنید تا دیگران متوجه اشتباهشان بشوند. دفتر برنامه ریزی تربیتی جامعه المصطفی العالمیه موضوع مطلب : بنام خدامتن سخنرانی حضرت زینب (س) در شام
بارالها بگیر حق ما را و انتقام بکش از هر که به ما ستم کرد و فرو فرست غضب خود را بر هر که خون ما ریخت و حامیان ما را کشت. ای یزید! به خدا سوگند نشکافتی مگر پوست خود را، و نبریدی مگر گوشت خود را و زود باشد که بر رسول خدا ـ صلی الله علیه و آله ـ وارد شوی در حالتی که بر دوش داشته باشی مسئولیت ریختن خون ذریة او را، و شکستن حرمت عترت و پاره تن او را، در هنگامی که خداوند جمع می کند پراکندگی ایشان را، و می گیرد حق ایشان را «و گمان مبر آنان را که در راه خدا کشته شدند مردگانند، بلکه ایشان زنده اند و نزد پروردگار خود روزی می خورند.» و کافی است تو را خداوند از جهت داوری و کافی است محمد ـ صلی الله علیه و آله ـ تو را برای مخاصمت و جبرئیل برای یاری او و معاونت.
چه سخت و دشوار است که نجیبانی که لشکر خداوندند به دست طلقاء (آزاد شدگان) که حزب شیطانند، کشته گردند و خون ما از دستهایشان بریزد، و دهان ایشان از گوشت ما بدوشد و آن جسد های پاک و پاکیزه را گرگهای بیابان سرکشی کنند، و کفتارها در خاک بغلطانند (کنایه از غربت و بی کسی آنها). ای یزید! اگر امروز ما را غنیمت خود دانستی زود باشد که این غنیمت موجب غرامت(ضرر) تو گردد در هنگامی که نیابی مگر آنچه را که از پیش فرستاده ای، و نیست خداوند بر بندگان ستم کننده، به خدا شکایت می کنیم و بر او اعتماد می نماییم.
پی نوشت ها: [1] . جعفری، سیدحسین محمد، تشیع در مسیر تاریخ، مترجم سیدمحمدتقی آیت اللهی، چاپ10، ص80. موضوع مطلب : بنام خدا صحیفه سجادیه بعد از قرآن کریم و نهج?البلاغه منبع غنی از معارف الهی است موضوع مطلب :
به نام خدا کودکان را نه زیر بار توجه زیادی خفه کنید و نه در کویرستان توجه و عاطفه بزرگشان کنید، بلکه ... § مهم با آنها بودن است نه اینکه چه کاری انجام دهید. § در طول روز، هر وقت کودکانتان را دیدید، نگاهی محبت آمیز به آنها هدیه دهید. § خواسته های زیادی کودکانتان را در دریافت توجه نبینید! § اگر وقت ندارید و کودکانتان توجه می خواهند، به آنها بگویید اگر فعالیت خاصی را انجام دهید یک امتیاز می گیرید. § برای چند امتیاز یک پاداش قرار دهید. § «تبعیض در توجه» بین کودکان، ممنوع. § از سرزنش فرزندتان در جمع دیگران خودداری کنید.
دفتر برنامه ریزی تربیتی جامعه المصطفی العالمیه موضوع مطلب :
به نام خدا نظم، نظم تا پیروزی اگر شلخته بودن کودکتان شما را کلافه کرده است، با راه کارهای زیر به جنگ بی نظمی هایش بروید و تا رسیدن به پیروزی استقامت کنید: § نظم را با تهدید، خشم و زورگویی آموزش ندهید. § با محبت به کودک، هم او را از لحاظ روانی به آرامش برسانید و هم زمینه اطاعت او را فراهم کنید. § از تشویق به هنگام و مناسب کودک برای منظم بودنش غافل نشوید. § فواید نظم را در قالب داستان یا بازی به کودک بیاموزید. § برای کودک تان الگوی عملی نظم باشید. § رویه ای ثابت در اجرای مقررات نظم داشته باشید. § اصل تدریج را در درخواست نظم از کودک تان فراموش نکنید. § شخصیت فرزندتان را در هنگام بی نظمی لگدمال نکنید، کارش را اشتباه معرفی کنید.
دفتر برنامه ریزی تربیتی جامعه المصطفی العالمیه موضوع مطلب : منوی اصلی آخرین مطالب آرشیو وبلاگ آمار وبلاگ بازدید امروز: 123
بازدید دیروز: 85
کل بازدیدها: 280084
|
||