برای دانلود کلیک کنید برای دانلود کلیک کنید مهر 92 - معرفت
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
معرفت
دوشنبه 92 مهر 15 :: 4:58 عصر ::  نویسنده :

بنام خدا
بهره خودرا از دنیا فراموش نکن


امام على(ع) در تفسیر آیه‏ شریفه‏: «لاتنسَ نَصیبَک مِن الدّنیا» [1] ؛( بهره خود را از دنیا فراموش نکن)مى‏فرماید: «لاتَنسَ صِحّتَک و قوّتَک و فراغَک و شبابَک و نشاطَک أن تَطلُبَ بها الآخرة؛ ...»؛ برای رسیدن به آخرت(که بهتر و پایدارتر است)، چند چیز را فراموش نکن: 1ـ تندرستی ات، 2ـ نیروی و توانت، 3ـ اوقات فراغتت، 4ـ جوانی ات، 5ـ نشاط و شادابیت. [2]

پی نوشت :

1 . قصص، 77.
2 . معانى الاخبار، ص 325.




موضوع مطلب :


دوشنبه 92 مهر 15 :: 4:55 عصر ::  نویسنده :

بنام خدا

امام سجاد (ع):   

مَنْ زَوَّجَ  لِلّهِ، وَ وَصَلَ الرَّحِمَ تَوَّجَهُ اللّهُ بِتاجِ الْمَلَکِ یَوْمَ الْقِیامَةِ.( مشکاة الا نوار، ص 166، س 3.)


 هرکس برای (رضا و خشنودی) خداوند ازدواج نماید و با خویشان خود صله رحم نماید، خداوند او را در قیامت ‏مفتخر و سربلند می‌گرداند.‏




موضوع مطلب :


دوشنبه 92 مهر 15 :: 4:54 عصر ::  نویسنده :

بنام خدا

 آیه شماره 18  از سوره مبارکه لقمان : وَلَا تُصَعِّرْ خَدَّکَ لِلنَّاسِ وَلَا تَمْشِ فِی الْأَرْضِ مَرَحًا إِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ

ترجمه : و روى خود را از مردم (به تکبّر) بر مگردان، و در زمین مغرورانه راه مرو، زیرا خداوند هیچ متکبّر فخر فروشى را دوست ندارد.

شرح :با مردم، چه مسلمان و چه غیر مسلمان، با خوشرویى رفتار کنیم. «لاتصعّر خدّک للنّاس»
تکبّر ممنوع است، حتّى در راه رفتن. «لاتمش فى الارض مرحا»
از عامل خشنودى خداوند براى تشویق و از ناخشنودى او براى ترک زشتى‏ها و گناهان استفاده کنیم. «انّ اللّه لایحبّ»
به موهومات، خیالات و بلندپروازى‏ها خود را گرفتار نسازیم. «مُختال»
بر مردم فخر فروشى نکنیم. «انّ اللّه لایحبّ کلّ مُختال فَخور»




موضوع مطلب :


یکشنبه 92 مهر 14 :: 5:56 صبح ::  نویسنده :

بنام خدا

 آیه شماره 17  از سوره مبارکه لقمان :یَا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنکَرِ وَاصْبِرْ عَلَى مَا أَصَابَکَ إِنَّ ذَلِکَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ


ترجمه :فرزندم! نماز را برپا دار و امر به معروف و نهى از منکر کن و بر آنچه از سختى‏ها به تو مى‏رسد مقاومت کن که این (صبر) از امور واجب و مهم است.


شرح : یکى از وظایف والدین نسبت به فرزندان، سفارش به نماز است. «یا بُنىّ أَقِم الصّلاة»
پاکسازى درونى را با دورى از شرک و بازسازى روحى را با نماز آغاز کنیم. «لاتشرک... اقم الصلاة»
وجوب امر به معروف و نماز، مخصوص دین اسلام نیست. (قبل از اسلام نیز، لقمان سفارش به نماز کرده است) «یا بُنىّ أقم الصّلاة وامر بالمعروف»
فرزندان خود را از طریق سفارش به نماز، مؤمن و خدایى، و از طریق سفارش به امر به معروف و نهى از منکر، افرادى مسئول و اجتماعى تربیت کنیم. «یا بُنىّ أقم الصّلاة وامر بالمعروف»
آگاهى فرزندان خود را به قدرى بالا ببریم که معروف‏ها و منکرها را بشناسند تا بتوانند امر و نهى کنند. «یا بُنىّ - وَ امُر - وَ انْهَ»
بعد از توجّه به مبدأ و معاد، مهم‏ترین عمل، نماز است. «أقم الصّلاة»
کسى که مى‏خواهد در جامعه امر و نهى کند و قهراً با هوس‏هاى مردم درگیر شود، باید به وسیله‏ى نماز خودسازى و خود را از ایمان سیراب کند. «أقم الصّلاة وامر بالمعروف»
امر به معروف، همیشه قبل از نهى از منکر است. «وامر بالمعروف وانه عن المنکر» رشد معروف‏ها در جامعه، مانع بروز بسیارى از منکرات مى‏گردد.
در مسیر حقّ بودن کافى نیست، لازم است دیگران را نیز به مسیر حقّ دعوت کنیم. «وامر بالمعروف» چنانکه در سوره عصر مى‏خوانیم: «الّذین آمنوا و عملوا الصّالحات و تواصوا بالحقّ»
در تبلیغ دین و اجراى فریضه‏ى امر به معروف و نهى از منکر، باید صبر و سعه‏ى صدر داشته باشیم. «واصبر على ما أصابک» نهى از منکر، با تلخى‏ها و نیش‏زدن‏هاى گناهکاران همراه است، مبادا عقب‏نشینى کنیم.
پدر حکیم، رسیدن سختى به فرزندش را مى‏پذیرد و فرمان صبر مى‏دهد، ولى ضربه به مکتبش را که سکوت در برابر فساد باشد، هرگز. «و انه عن المنکر و اصبر على ما أصابک»
امر به معروف و نهى از منکر از مسایل مهم است و صبر در برابر آنچه در این راه به انسان مى‏رسد ارزش دارد. «انّ ذلک من عزم الامور»




موضوع مطلب :


یکشنبه 92 مهر 14 :: 5:52 صبح ::  نویسنده :

بنان خدا

شهادت امام جواد علیه السلام را

خدمت همه شما عزیزان تسلیت عرض میکنم

 

 

قالَ لَهُ رجُلٌ أوصِنی ، قالَ (ع): و تَقبَلُ ؟ قالَ : نَعَم ، قالَ : تَوسَّدِ الصَّبرَ ، و اعتَنِقِ الفَقرَ ، و ارفُضِ الشَّهَواتِ ، و خالِفِ الهَوى ، و اعلَمْ أنّکَ لَن تَخلُوَ مِن عَینِ اللّه ِ ، فانظُرْ کَیفَ تَکونُ .( تحف العقول ، ص 455)

 مردى به امام جواد (ع) عرض کرد: مرا سفارش فرما. حضرت فرمود: مى پذیرى؟ عرض کرد: آرى. فرمود: شکیبایى را بالش خود ساز و فقر را در آغوش گیر و شهوت ها را به دور انداز و با هوس بستیز و بدان که تو از چشم خدا پنهان نیستى. پس، بنگر که چگونه اى.




موضوع مطلب :


شنبه 92 مهر 13 :: 10:50 صبح ::  نویسنده :

به نام خدا

پلکان عزت نفس

دنبال ما از این پله ها بالا بیایید. نترسید، ضرر نمی کنید، فقط چند دقیقه، بیایید تا ...

·         روزی چند دقیقه، به داشته هایتان بیاندیشید.

·        خود را از زیر تیغ تیز انتقادها و قضاوت های منفی و غیرمنطقی دیگران دور کنید؛ می توانید آنها را نبینید.

·        برای زندگی تان، نردبانی از هدف های معقول، رسیدنی و لذت بخش بسازید.

·        از هر پله نردبان که بالا می روید، به خود پاداش بدهید.

·        اگر پایتان سر خورد، به جای سرزنش افراطی خود، از آن اشتباه، درس بگیرید.

·        از تفریح روزانه و هفتگی غفلت نکنید.

 




موضوع مطلب :


شنبه 92 مهر 13 :: 10:46 صبح ::  نویسنده :

بنام خدا

امام علی (ع) :   


أکثِرْ صَمتَکَ یَتَوَفَّرْ فِکرُکَ، و یَستَنِرْ قَلبُکَ، و یَسلَمِ النّاسُ مِن یَدِکَ( غررالحکم ، 3525)

 
 بـرخاموشیت بیفزاى تا اندیشه ات فزونى گیرد و دلت نورانى شود و مردم از دست تو در سلامت مانند.




موضوع مطلب :


شنبه 92 مهر 13 :: 10:44 صبح ::  نویسنده :

بنام خدا

خصوصیات اخلاقی امام محمد باقر(ع)


رضا و تسلیم درمقابل خواست الهی ومقدرات آسمانی از مقامات عالی بندگان صالح است. امامان«علیهم السلام»به عنوان انسانهای نمونه، درمقابل مقدرات الهی به طور کامل تسلیم و راضی بودند.
گروهی از اصحاب امام خدمت ایشان رسیدند. درآن هنگام یکی از فرزندان امام مریض بود وامام نسبت به آن فرزند توجه خاص نشان می داد و به خاطر کسالت وی غمگین و بی قرار بود.
یاران امام با مشاهده این حالت امام ترسیدند که اگر آن فرزند از دنیا برود. از امام حرکتی ببینند که خوش نداشته باشند. (امام در نظر آنان از جلالتی خاص برخوردار بود و ترسیدند شاید امام اظهار جزع و فزعی کند که خلاف انتظار آنان باشد).
چیزی نگذشت که ضجّه و زاری اهل خانه (بر مصیبت آن فرزند) برخاست ولی امام باچهره ای گشاده، برخلاف حالت قبلی، برآنان وارد شد. آنان به امام عرض کردند: فدایت شویم، حالت غم واندوه شما ما را به هراس انداخته بود که مبادا در صورت وقوع مصیبت حالتی برای شما پیش آید که ما را اندوهناک گرداند.
امام درجواب فرمود:
«انَّا نُحِبُّ انْ نُعافِیَ فیمَنْ نُحِبُّ فَاذا جاءَ امْرُاللَّهِ سَلَّمْنا فیما احَبَّ.»[1]ما دوست داریم از جهت عزیزانمان در عافیت و سلامت باشیم ولی هرگاه امر خدا بیاید درمقابل آنچه او خواسته، تسلیم هستیم.



[1] . .کافی،ج3ص226.
http://www.askdin.com/thread5736.html




موضوع مطلب :


شنبه 92 مهر 13 :: 10:41 صبح ::  نویسنده :

 بنام خدا

آیه شماره 16  از سوره مبارکه لقمان: یَا بُنَیَّ إِنَّهَا إِن تَکُ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِّنْ خَرْدَلٍ فَتَکُن فِی صَخْرَةٍ أَوْ فِی السَّمَاوَاتِ أَوْ فِی الْأَرْضِ یَأْتِ بِهَا اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَطِیفٌ خَبِیرٌ

ترجمه : اى فرزندم! اگر (عمل تو) همسنگ دانه‏ى خردلى باشد و در دل تخته سنگى یا در آسمان‏ها یا در زمین نهفته باشد، خداوند آن را (در قیامت براى حساب) مى‏آورد، زیرا که خداوند دقیق و آگاه است.

شرح :در موعظه، براى هر توصیه‏اى نام مخاطب را تکرار کنیم. (تکرار «یا بُنىّ» در این سوره و تکرار «یا ابت» در سوره‏ى مریم آیات 40 تا 45).
ایمان انسان به حضور عملش در قیامت، سرچشمه‏ى اصلاح اوست. «اِن تک مثقال حبّة... یأت بها اللّه»
در یک ارزیابى و نظارت کامل، باید کوچک‏ترین کارها نیز مورد توجّه قرار گیرد. «مثقال حبّة من خردل»
خداوند به همه چیز آگاه و بر همه چیز تواناست. «یأت بها اللّه... لطیف خبیر»
اعمال انسان، در این جهان از بین نمى‏رود. «یأت بها اللّه»
حسابرسى خداوند دقیق است، زیرا او لطیف است. «لطیفٌ خبیر»




موضوع مطلب :


پنج شنبه 92 مهر 11 :: 3:7 عصر ::  نویسنده :

بنام خدا

امام علی (ع) :   


فَاتَّقُوا اللّه َ ـ عِبادَ اللّه ِ ـ تَقِیَّةَ ذِی لُبٍّ شَغَلَ التَّفَکُّرُ قَلبَهُ ، و أنصَبَ الخَوفُ بَدَنَهُ ... و سَلَکَ أقصَدَ المَسالِکِ إلَى النَّهجِ المَطلوبِ ، و لَم تَفتِلْهُ فاتِلاتُ الغُرورِ .( نهج البلاغه ، خطبه 83)

 
 از خدا بترسید اى بندگان خدا، همچون ترسیدن خردمندى که تفکر دلش را مشغول کرده و ترس جسمش را رنجور ساخته است... و راست ترین راه به سوى مقصد را در پیش گرفته است و فریبهاى باز دارنده او را [از رفتن به سوى مقصد ]باز نداشته است.




موضوع مطلب :


<   1   2   3   4   5   >>   >